HEROPSTART NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VANAF 11 MEI

Written by Thomas Dumolyn on . Posted in Nieuws

Vanaf 11 mei wordt de nascholing vakbekwaamheid (code 95) heropgestart. De nascholing was opgeschort om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. De overheid acht nu de tijd rijp om de opleidingen te hervatten.

Trans-Form treft de noodzakelijke maatregelen zodat opleidingen veilig kunnen plaatsvinden. Het aantal plaatsen voor klassikale opleidingen wordt beperkt om anderhalve meter afstand tussen de zitplaatsen te creëren. Handgel wordt voorzien. Leslokalen worden ontsmet. 

Wij vragen aan cursisten om een mondmasker en schrijfgerei mee te brengen. Een mondmasker is verplicht wanneer anderhalve meter afstand niet gerespecteerd kan worden, bijvoorbeeld bij praktijkles eco-driving. 

Verder is er goed nieuws voor wie in de problemen komt met het hernieuwen van de vakbekwaamheid. Wanneer de code 95 vervalt tussen 16 maart en 30 september, dan blijft de code op het rijbewijs geldig tot 30 september. 

Rijgeschiktheidsattesten waarvan de geldigheid vervalt tussen 16 maart tot en met 30 december 2020, worden verlengd tot 31 december op voorwaarde dat u vóór 11 juni 2020 de desbetreffende dienst verwittigd.

Meer info over de maatregelen kan U terugvinden op deze link van de Vlaamse overheid.

Trans-Form wenst iedereen een goede gezondheid! Wij hopen jullie snel terug te zien op één van onze opleidingen!