Ergonomie


Van je zithouding in de wagen tot de juiste voeding. Hoe kan ik terug fit aan het werk gaan, en rugklachten vermijden?
Schrijf je in voor de juiste technieken!

Vrachtwagen- en autobusbestuurders hebben dikwijls te maken met lage rugproblemen door langdurige en vaak onjuiste zithoudingen. Bovendien kunnen aanvullende taken zoals het laden en lossen van materiaal bijdragen aan overmatige rug belasting. Hoe kan je als chauffeur je werkplek goed inrichten en welke technieken zijn er om goede werkhoudingen aan te nemen bij het manueel hanteren van lasten?

Wat is de algemene regel rond voldoende bewegen zodat het een effect heeft op onze gezondheid? Hoe kan je als chauffeur voor meer beweging zorgen tijdens de dag? Zijn lightproducten gezonder dan de gewone varianten?

Deze module bestaat uit 7 lesuren waarvan 5 uur theorie en 2 uur praktijkoefeningen. Erkend door de overheid Mobiliteit in het kader van nascholing vakbekwaamheid CODE 95 voor 7 kredietpunten en valt onder thema 3.

PROGRAMMA

    • Voorkomen van fysieke risico’s
    • Beheersen van fysieke belasting
    • Weer fit aan het werk
     • Beweging
     • Voeding
     • In balans
     • Alcohol, medicatie, drugs

LOCATIE

Ghimlo 1 Bedrijvenpark, Exit 7 – Autobaan 20 te 8210 Loppem. 

Deze opleiding kan ook bij uw bedrijf in-company georganiseerd worden. Neem contact op met ons voor meer info!

PRIJS

165 euro exclusief 21% btw, broodjesmaaltijd inbegrepen.

INSCHRIJVEN

Schrijf je in via [email protected] of boek online. Klik op Details om het aantal beschikbare plaatsen te zien. Klik op Inschrijven om je plaats te reserveren.

Na het reserveren van een opleiding via de website ontvang je nog een bevestiging van je inschrijving en een elektronische factuur per e-mail. De betaling dien je na ontvangst van de factuur en voor de start van de opleiding per overschrijving uit te voeren.

Door zich in te schrijven voor deze opleiding, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.