Fit aan het werk

Door beweging en gezonde voeding terug fit aan het werk. Tips bij het laden en lossen & je zithouding in de wagen – om rugklachten te vermijden.

Vrachtwagen- en autobusbestuurders hebben dikwijls te maken met lage rugproblemen door langdurige en vaak onjuiste zithoudingen. Bovendien kunnen aanvullende taken zoals het laden en lossen van materiaal bijdragen aan overmatige rug belasting. Hoe kan je als chauffeur je werkplek goed inrichten en welke technieken zijn er om goede werkhoudingen aan te nemen bij het manueel hanteren van lasten?

Wat is de algemene regel rond voldoende bewegen zodat het een effect heeft op onze gezondheid? Hoe kan je als chauffeur voor meer beweging zorgen tijdens de dag? Zijn lightproducten gezonder dan de gewone varianten?

Deze module bestaat uit 7 lesuren waarvan 5 uur theorie en 2 uur praktijkoefeningen.
Erkend door de overheid Mobiliteit in het kader van nascholing vakbekwaamheid CODE 95 voor 7 kredietpunten en valt onder thema 3.

DATA

 • Op de planning voor 2020

Of heb je meerdere chauffeurs in dienst? Vanaf 10 chauffeurs verzorgen wij deze opleiding ook in jouw bedrijf. Contacteer ons voor meer info.

PROGRAMMA

    • Voorkomen van fysieke risico’s
    • Beheersen van fysieke belasting
    • Weer fit aan het werk • Beweging • Voeding • In balans • Alcohol, medicatie, drugs

LOCATIE

Meeting Point Exit 7 – Autobaan 10 te 8210 Loppem

PRIJS

150 euro exclusief 21% btw, broodjesmaaltijd inbegrepen

INSCHRIJVEN

Schrijf je in via info@trans-form.be of boek online.

Klik op Details om het aantal beschikbare plaatsen te zien. Klik op Inschrijven om je plaats te reserveren.

Na het reserveren van een opleiding via de website ontvang je nog een bevestiging van je inschrijving en een elektronische factuur per e-mail. De betaling dien je na ontvangst van de factuur en voor de start van de opleiding per overschrijving uit te voeren.

Door zich in te schrijven voor deze opleiding, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.